Opplevelser - turer og aktiviteter

Rennebu er et eldorado for turer og aktiviteter - alt fra korte familieturer til utfordrende turer i Trollheimen.

Nerskogsrittet

Nerskogsrittet er et terrengsykkelritt i Rennebu/Oppdal. Traséen er ikke veldig teknisk og det er to løypelengder; 18/46 km.

Buvatnet - en perle

Buvatnet er et godt tilrettelagt område for friluftsliv like nord for Berkåk sentrum. Egen sandvolleyballbane, og det er mulig å leie båt eller kano.

Jutulstuggu på Uv

Jutulstuggu på Uv er en rekonstruksjon av Jutulstuggu som ble satt opp under Uvshåmmeren omkring 1250 i Håkon Håkonsons tid.

Turer på UT.no

På UT.no får et stort utvalg av fotturer, sykkelturer og skiturer i Norge, og her finner du turer i Rennebu som er lagt ut på UT.no

Friluftsliv i Rennebu

I Rennebu er det gode muligheter for turer gjennom hele året for alle aldersgrupper - fra topptrim, tusenmeterstopper til nærturer.

40 turer i Rennebu

40 turer i Rennebu – en guide inn i det glade friluftsliv. Her vil du finne 40 turbeskrivelser, informative kart og fotoillustrasjoner.

Topptrim

8 fine turmål du kan ta sammen med andre, og med litt kaffe og niste er dette midt i blinken for både store og små! 

Barnas Naturverden

I området er det bygd tre sælehus - ved Ramssjøen, Damtjønna og Hævertjønna, og det er oppmerkede turstier mellom sælehusene.

Les mer

Heverfallsetra

Setra drives som turistseter i setersesongen (juli mnd). Dyra på setra går fritt, og kan oppleves.
Fint utgangspunkt for Barnas Naturverden.

Pilegrimsleden

Pilegrimsleden til Nidaros går gjennom Rennebu, og fra Fra unike Rennebu gamle Y-kirke er det 101 km til målet Nidarosdomen.

Fiske i Rennebu

I Rennebu finner du over 160 fiskevann og milevis med fiskeførende vassdrag. Det er også gode muligheter for å få storlaksen på kroken i Rennebu.

Trollheimen Husky

Fra sin base på Nerskogen driver Trollheimen Husky med hundekjøring og aktivt friluftsliv, både sommer og vinter.

Rennebu Frisbeeklubb

Frisbee er populært, og på ved Mjuklia Gejstegård på Berkåk er det gode muligheter for å prøve seg både på lang og kort bane.

Trollskogen

Trollgård på Havdal er et konsept i utvikling. I trollskogen ovenfor tunet kan en finne masse småtroll om en følger godt med langs Barnas Naturverden-stien.

Trollfoten

Trollfoten er en utsiktshytte Gisnadalen og Leverdalen. Hytta ligger på ca 1184 m, og har utsikt mot Trollheimen, Forellhogna, Rondane og Dovre. Du kan også bestille overnatting.

Langklopp Fjellgård

Langklopp Fjellgård mellom Berkåk og Oppdal tilbyr en rekke aktiviteter for barn og voksne hele året, bl.a. rideleir i sommerhalvåret og overnatting.

Nerskogskonserten

Årlig utekonsert i naturskjønne omgivelser ved Skaret på Nerskogen. Avholdes i månedsskiftet august/september.

Rennebu Bygdemuseum

De fleste museumsanleggene ligger på sin opprinnelige plass. Det gjør at de i stor grad fortsatt faller naturlig inn i sine omgivelser.

Scandinavian Collage Museum

Lite museum som har 3-4 utstillinger hvert år med verdenskjente collage-kunstnere, og er åpent 24 timer 7 dager i uken.

Bakkli Nerskogen

Bakkli er en liten fjellgård på Nerskogen. Her driver Siri Kulseng Wikan med oljemaleri og keramikk i fjøset - samtidig som hun tilbyr overnatting i to av husa på gården.

NMK Rennebu

Lyst til å prøvekjøre go-kart, da kan dette være noe for deg: NMK Rennebu vil i år prøve med drop-in på prøvekjøring noen lørdager.

Bulia Hest

Bulia Hest holder til på Nordskogen i Rennebu, og de tilbyr hestturer og hesteskyss til forkjellige anledninger.

1000-meterstopper

Visste du at i Rennebu er det er over 30 fjelltopper på over 1000 meter? Ta utfordringen og besøk flest mulig.

Turer på UT.no

På UT.no får et stort utvalg av fotturer, sykkelturer og skiturer i Norge, og her finner du turer i Rennebu som er lagt ut på UT.no

Håggåsetra

Et natur- og kulturbasert reiselivskonsept på Håggåsetra og Hæverstølen gårdstun, med bla. en årlig kunstutstilling på Håggåsetra om høsten.

"Hall of fame"

I Rennebu er det mange talenter og etablerte personer innen kulturliv og idrett. Her finner du noen som har Rennebu som hembygda si!

Skiløyper i Rennebu

I Rennebu er det et meget godt løypenett av oppkjørte skiløyper som du kan boltre deg i. Løypene er fordelt over hele kommunen, og med tilrettelagt parkering.

 

Les mer

Nerskogen skisenter

Trivelig og familievennlig skianlegg i Fjellbygda Nerskogen. Her finner du 3 skiheiser med varierte nedfartsløyper, langrennsløyper, skiutleie, en trivelig kafeteria og overnattingsmuligheter.

 

Les mer

Interessert i mer?

Du kan også finne fine spiseplasser, overnattinger og fine kulturopplevelser!